ÚJDONSÁGOK

Elvarázsolt kastély, azaz a lakberendezés zavarbaejtő trükkjei

Fókuszban: Szekrény

A modern lakberendezés egyik vonása, hogy szeret eljátszani azzal, hogy a dolgok másnak látszanak, mint amik valójában. Régi gazdasági épületek ajtajait használja új építésű házak fürdőszobaajtójának, burkolatokkal oda is teret varázsol, ahol nincs… és a különféle ajtókat összecserélhetővé teszi. Egyszerre lehet vicces és zavarba ejtő a helyzet, ha a vendégek folyton a gardróbszekrény ajtaján akarnak távozni a szobából…

A tolóajtós beépített szekrény tolóajtója tulajdonképpen semmiben nem különbözik a térelválasztásra használt tolóajtótól, vagy a hasonló működési elvű nyílászárótól. Érdekes egységességet mutat, ha a lakásunk berendezésekor egységes kinézetet adunk a gardróbszekrény ajtajának, a szobákba vezető ajtóknak és/vagy a teraszajtónak.

Fehér tolóajtós beépített szekrény

A különféle nyílászáróknak amúgy is illik egységesnek lenni egy lakáson /házon belül, ez a rendszer és az ergonómia alapja, és ha egységesen a tolóajtós megoldás mellett döntöttünk, hát miért hagyjuk ki ebből a ritmusból a tolóajtós beépített szekrény ajtaját?

A harmóniához az is elég lehet, ha csak a szerkezet egyezik meg: mindenhol tolóajtót alkalmazunk. De ugyanaz az ajtószerkezet a fürdőszobaajtón maratott üveg, a teraszajtón kazettás átlátszó üveg, a gardróbszekrény ajtaján tömör fa, vagy maratott üveg berakású fa ajrótt alkalmaz, és így tovább.

fa gardróbszekrény

Ezen kívül eljátszhatunk a tolóajtó kereteivel, a fémek és fa alkatrészek váltogatásával, a felfüggesztés alkatrészeivel, csak arra kell ügyelni, hogy mindig visszaköszönjön valamelyik részlet, biztosítva az “egymásra utalást”, a rendszerbe történő integrációt, és az egységességet.